пятница, 29 января 2016 г.

Вшануванню пам'яті Героїв Крут

У загальноосвітній школі №2 м. Марганця були проведені заходи, присвячені  вшануванню пам’яті героїв Крут. Зазвичай  виховує дитину не тільки сам захід, але й   підготовка до нього. Готуючи заходи, присвячені цій трагічній даті, учні  вчили тематичні вірші, шукали цікавий матеріал, вчили пісень, готували презентації і  мимоволі переймалися темою заходу, поступово усвідомлювали її важливість. 
Під час заходів школярі дізналися про тих, хто в боротьбі за волю і кращу долю України  не дожив до сьогоднішнього дня, про тих, хто у розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас, життя, про тих, кого в умовах більшовицької тиранії ми повинні були забути і викреслити зі своєї пам’яті та історії.  Дітей вразив той факт, що більшість  юнаків  жодного разу не тримали рушниці в руках, не бачили війни, але вони із останніх сил боронилися  від ворога, який на короткій дистанції розстрілював їх, а потім почав колоти багнетами. В бою під Крутами полягло 300 студентів і 10 старшин.
 Страшно вмерти, але ще страшніше загинути марно. Минугь роки, десятки років, століття, але пам’ять про юнаків-героїв не згине вовік. Вона світитиме не тільки українцям, усім людям, які боряться за незалежність своєї Батьківщини.

На Аскольдовій могилі
Поховали їх —
Тридцять учнів-українців,
Славних, молодих…
На Аскольдовій могилі

Українській цвіт! —





Комментариев нет:

Отправить комментарий